Salta al contingut


PROJECTES I ACCIONS

CONVIVÈNCIA I CONEIXEMENT MUTU:

Guia de recursos del Poble-sec, Concurs Guarniment de Balcons per la Festa Major, Trocasec- El mercart d’Intercanvi de Poble-sec, “Fem un café?”- Un espai de trobada veïnal

CONCURS DE POSTRES per la FESTA MAJOR 2014!!!

Pla Comunitari Poble-sec : 01/07/2014 15:55 : Notícies, Projectes Convivència

concurs postres 2014

 

Hola a tots i totes!
Sabeu que aquest any repetim? Si, si… El concurs de l’any passat va tenir tant d’èxit que enguany volem reprendre l’experiència!
Des del “Fem un cafè?” i la comissió de convivència, us volem convidar a participar en el concurs de postres que organitzem per la festa major!
Serà el dia 23 de juliol, a les 18.30h, a la plaça Santa Madrona. Si voleu participar només heu de venir a les 18.00h amb els vostre postre i us donarem el vostre número de participant.
Hi haurà tres categories: 1. Millor Gust, 2. Millor presentació, 3. Més original
Les tres categories tindran PREMI!
I a més, tothom que vingui tindrà l’honor de fer de jurat! mmmmm! Prepareu el vostre paladar!

Feu difusió a tots els contactes, amics, amigues, cosins, cosines i altres cuinetes que conegueu!

Us hi esperem!

 Comissió de convivència

DIUEN!!

Pla Comunitari Poble-sec : 06/06/2012 11:11 : Notícies, Projectes Convivència
El proper Fem un cafè? és especial, presentem: “DIUEN!” (18.30h, al Pati del Sortidor).
“DIUEN!” és una peça de teatre fòrum, creada per veïns i veïnes del barri que participen al Pla Comunitari. La peça parla amb un toc d’humor sobre els prejudicis i pors que tenim cap a la població immigrant. Continua llegint »

Concurs de Guarniment de Balcons

Pla Comunitari Poble-sec : 13/04/2011 19:29 : Projectes Convivència

cartell_balcons_petit

Dins el calendari de les Festes del Barri es celebra el concurs de balcons en que hi poden participar tots els veïns i veïnes del barri amb la intenció de entre tots guarnir el barri. En aquest concurs es poden presentar veïns i veïnes tant a nivell d’un sol balcó, com guarnint tota una façana. La iniciativa de guarnir façanes a més permet conèixer els veïns i veïnes del propi bloc per a organitzar-se i poder fer la decoració conjunta.

Fem un cafè?

Pla Comunitari Poble-sec : 14/03/2011 20:02 : Projectes Convivència

fem_un_cafeFem un cafè és un espai de trobada veïnal iniciativa de la Comissió de Convivència i Coneixement Mutu del Pla Comunitari Poble-sec creat amb l’objectiu de ser un espai on els veïns i veïnes del barri es puguin conèixer mentre es prenen un cafè o un té.

« Pàgina 1 »

GENT GRAN:

La veu dels Grans del Poble-sec, Recolzament al projecte Acompanyament a la Gent Gran de Poble-sec per a tothom, Remeis Naturals, Sensibilització intergeneracional i veïnal, Puja’m-baixa’m.

BAIXEM AL CARRER AMB LA GENT GRAN DEL POBLE-SEC

Pla Comunitari Poble-sec : 31/10/2012 13:32 : Notícies, Projectes Gent Gran

Al Poble-sec, la gent gran que viu sola i té problemes de mobilitat no està tan sola. Gràcies al projecte Baixem al Carrer i a les persones voluntàries que hi participen, més de 40 persones poden continuar sortint al carrer i participant a la xarxa social del barri.

Amb aquest vídeo volem presentar-vos a algunes de les persones que són part d’aquest projecte.

http://t.co/qNTWzvhL

“Mercadillo” solidari

Pla Comunitari Poble-sec : 13/04/2011 19:22 : Projectes Gent Gran

mercadilloPer tal de poder recaptar fons pels diferents projectes que es fan de gent gran com el Puja’m –Baixa’m i el projecte d’acompanyament a la gent gran, es va decidir que es tirarien endavant diferents iniciatives amb aquesta finalitat. La primera activitat que s’ha tirat endavant ha estat la realització d’un “Mercadillo” solidari emmarcat en dates pròximes a les Festes de Nadal. Per fer-ho es va demanar a totes els voluntaris i a tots els membres de les comissions que podien portar tots aquells objectes que creguessin que es podrien vendre. Es va poder fer una gran recollida de articles i durant un dia sencer es va muntar una parada a la Plaça dels Ocellets, on la gent es va poder acostar i comprar objectes durant tot el dia, a més de rebre informació sobre els projectes i la comissió de Gent Gran. Els voluntaris de la comissió es van anar fent torns per poder atendre la parada

Baixem al carrer

Pla Comunitari Poble-sec : 30/11/2010 19:10 : Projectes Gent Gran

BaixemalcarrerAl 2010 s’ha reiniciat el projecte impulsat pel Pla Comunitari Poble-sec que pretén pal·liar la situació d’aïllament que viu una part de la gent gran del barri, després de l’experiència positiva que va suposar la prova pilot posada en marxa l’any anterior i que alguns avis, fins i tot, la van qualificar de “somni”.

Continua llegint »

« Pàgina 1 »

INFÀNCIA I JOVENTUT:

Concurs d’iniciatives joves, Teatre Fòrum i taller teatral, Jornada Jove Poble-sec, Intercanvi esportiu interescolar

FACTORSEC- FESTIVAL ARTÍSTIC JOVE DEL POBLE-SEC

Pla Comunitari Poble-sec : 02/07/2011 17:07 : Notícies, Projectes Infància Joventut

FACTORSECEl Factorsec és el festival artístic jove que la Comissió Joventut està organitzant aquest 2011. L’objectiu és que els joves talents del barri puguin donar-se a conèixer. Les inscripcions ja estan obertes i aquí teniu les bases per poder participar.

Continua llegint »

Factor Sec- Festival Artístic

Pla Comunitari Poble-sec : 14/03/2011 19:52 : Projectes Infància Joventut

FACTORSECAquest festival és una jornada dirigida als joves. En aquesta trobada se’ls intenta animar a que participin fent allò que més els agrada (cantar, ballar, contar acudits…), tot podent-ho compartir amb la resta del barri i alhora participant en un concurs. Pretén promoure la participació de tots els joves i entitats que realitzin activitats i animar a que s’organitzin per fer-ho.

Continua llegint »

Teatre Social

Pla Comunitari Poble-sec : 14/03/2011 19:40 : Projectes Infància Joventut

teatre1

Es tracta d’un taller de teatre adreçat a joves, amb la intenció que es coneguin i creïn xarxa. Alhora pretén treballar qüestions socials com pot ser la brutícia del barri, el soroll… amb els membres del taller. Poder crear consciencia i ser crítics davant el que passa al barri. Aquest taller finalitza amb la posada en escena del que han pogut aprendre.

« Pàgina 1 »

SALUT:

 

 

Grup de trobada de dones, Taller d’hàbits saludables per adolescents, Llibret de Remeis naturals, Puja’m- Baixam

Tallers EquilibradaMent

Pla Comunitari Poble-sec : 24/08/2017 13:42 : Notícies, Projectes Salut

 

El passat mes de juny, el cicle de tallers EquilibradaMent va finalitzar la VII i VIII edició i han anat molt bé, una vegada més ens ratifiquem en la importància de treballar per la salut mental.

El projecte va sorgir de la Comissió de Salut del Pla Comunitari per donar resposta a la percepció sobre l’augment de consultes de salut mental als CAPs, principalment per situacions d’angoixa, ansietat o estrès que no deriven directament d’un problema de salut físic, sinó de diversos determinants externs, un dels més destacats per exemple, és la crisi econòmica com a factor preponderant.

L’objectiu dels tallers EquilibradaMent és donar eines als veïns i veïnes per tenir cura de la seva salut i afrontar dits problemes de la vida…

Els tallers són gratuïts, però basats en la filosofia de l’intercanvi, fomentant que els veïns i les veïnes es relacionin i posin en valor les seves capacitats, per la qual cosa demanem un compromís d’intercanvi col·laborant en alguna activitat puntual del barri de manera voluntària, impartir un altre taller o bé participar en alguna de les comissions del barri.

En aquestes últimes edicions, s’han fet 19 tallers diferents i la participació ha estat de 100 persones.

De cara a l’any que ve, continuaran aquests cicles de tallers i esperem que la gent del barri s’animi a participar, podent millorar la seva salut emocional així com conèixer a nous veïns i veïnes i ampliar la seva xarxa veïnal.

Si algú vol participar com tallerista per a la nova edició que començarà el proper mes de gener fins a juny, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint un e-mail a equilibradament@gmail.com o bé truca al 934432172.

 

Us deixem un enllaç al video del EquilibradaMent!!

https://youtu.be/Exi9rJQDo8Y

 

 

TORNA L’EQUILIBRADAMENT

Pla Comunitari Poble-sec : 27/01/2015 13:38 : Notícies, Projectes Salut

Davant els resultats tant gratificants del IV cicle de tallers EquilibradaMent que va finalitzar al desembre passat, no tenim cap dubte en continuar endavant amb el projecte continuant amb la mateixa filosofia de l’intercanvi i de la creació de xarxa entre els veïns i veïnes del barri.

L’Equilibradament segueix la filosofia de l’intercanvi de coneixements, en la que a canvi de rebre les classes, els i les participants agafen el compromís d’oferir una altre tipus de coneixement al barri, bé sigui un taller o bé col•laborar en alguna activitat de participació de manera voluntària.

En aquesta edició hi ha hagut 79 inscripcions, algunes de les persones han assistit a més d’un taller. El percentatge de satisfacció recollit als qüestionaris de valoració és força alt i reflexen millores en l’actitud davant de problemes de salut com: ansietat, estrès, insomni, manca de concentració o manca de consciencia del propi cos, entre d’altres.

mindfulness2

Els tallers que s’han ofert són petits tastets de tècniques i disciplines molt diverses. Entre aquests tallers estan “Dona i dansa oriental holística”, “Moviments Saludables”, “Construint relacions saludables”, “Vinasya ioga”, “Dansateràpia”, Teràpia cognitiu –conductual amb mindfulness integrat”, “Els Jocs Psicològics en les relacions”, Respiració, ioga i moviment” i “Relaxació per a la vida i el benestar” entre d’altres. A més, es va realitzar un Cinefòrum pel dia internacional de la salut mental, organitzat per la Fundació Sant Pere Claver, i una xerrada sobre introducció a l’educació conscient.

Des del Pla Comunitari i la comissió de salut volem continuar treballant per la salut mental i per això impulsem el nou cicle de tallers “EquilibradaMENT. Eines per viure millor” que començarà el mes d’abril fins al juny.

Us hi esperem a tots i totes.

Grup de trobada de dones

Pla Comunitari Poble-sec : 30/03/2011 20:06 : Projectes Salut

dones3Aquest projecte és un espai de relació que facilita a les dones  que hi participen la possibilitat de compartir preocupacions, expressar sentiments lligats al desarrelament que comporta el procés migratori, conèixer a altres dones en la seva mateixa situació i crear xarxa social.
Continua llegint »

El Replà

Pla Comunitari Poble-sec : 14/03/2011 19:58 : Projectes Salut

cartell-replaAl juny es va realitzar la mostra d’entitats, activitats que s’organitza des de la coordinadora d’entitats i a la que el PDC hi participa des de totes les comissions. A la mostra d’entitats es van fer diferents activitats per tal de donar a conèixer el PDC al participants d’aquesta, tot demanant-los que era el que més els agradava del barri, i que podien aportar per millorar-lo. Amb els recull d’aquestes dades (que aportava punts molt interessants) la comissió de gent gran va voler fer una tornada als participants i convidar-los al Replà.

Continua llegint »

« Pàgina 1 »

SOCIOLABORAL:

Xarxa d’Inserció Poble-sec (XIPS), “Forma’t, no et conformis”, campanya per la formació i la capacitació, Desenvolupament de la xarxa sociolaboral al barri

XIPS -Xarxa d’Inserció del Poble-sec

Pla Comunitari Poble-sec : 01/12/2010 00:24 : Projectes Sociolaboral

xips

La Xarxa XIPS és un projecte d’inserció sociolaboral que va nèixer impulsat per la Comissió Sociolaboral del Pla de Desenvolupament Comunitari Poble-sec el 2007. Té com a objectiu general complementar i potenciar els recursos sociolaborals del barri facilitant la inserció de les persones usuàries atesos per les entitats gestores del projecte: ATIMCA (Associació de Treballadors i Inmigrants Marroquins a Catalunya), Bona Voluntat en Acció i Poble-sec per a Tothom.

Continua llegint »

« Pàgina 1 »    Forma part de:
    És un projecte de:
    xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor