Salta al contingut


Concurs de Guarniment de Balcons

cartell_balcons_petit

Dins el calendari de les Festes del Barri es celebra el concurs de balcons en que hi poden participar tots els veïns i veïnes del barri amb la intenció de entre tots guarnir el barri. En aquest concurs es poden presentar veïns i veïnes tant a nivell d’un sol balcó, com guarnint tota una façana. La iniciativa de guarnir façanes a més permet conèixer els veïns i veïnes del propi bloc per a organitzar-se i poder fer la decoració conjunta.

Posted in Projectes Convivència.


“Mercadillo” solidari

mercadilloPer tal de poder recaptar fons pels diferents projectes que es fan de gent gran com el Puja’m –Baixa’m i el projecte d’acompanyament a la gent gran, es va decidir que es tirarien endavant diferents iniciatives amb aquesta finalitat. La primera activitat que s’ha tirat endavant ha estat la realització d’un “Mercadillo” solidari emmarcat en dates pròximes a les Festes de Nadal. Per fer-ho es va demanar a totes els voluntaris i a tots els membres de les comissions que podien portar tots aquells objectes que creguessin que es podrien vendre. Es va poder fer una gran recollida de articles i durant un dia sencer es va muntar una parada a la Plaça dels Ocellets, on la gent es va poder acostar i comprar objectes durant tot el dia, a més de rebre informació sobre els projectes i la comissió de Gent Gran. Els voluntaris de la comissió es van anar fent torns per poder atendre la parada

Posted in Projectes Gent Gran.


Grup de trobada de dones

dones3Aquest projecte és un espai de relació que facilita a les dones  que hi participen la possibilitat de compartir preocupacions, expressar sentiments lligats al desarrelament que comporta el procés migratori, conèixer a altres dones en la seva mateixa situació i crear xarxa social.
Continua…

Posted in Projectes Salut.


Fem un cafè?

fem_un_cafeFem un cafè és un espai de trobada veïnal iniciativa de la Comissió de Convivència i Coneixement Mutu del Pla Comunitari Poble-sec creat amb l’objectiu de ser un espai on els veïns i veïnes del barri es puguin conèixer mentre es prenen un cafè o un té.

Posted in Projectes Convivència.


El Replà

cartell-replaAl juny es va realitzar la mostra d’entitats, activitats que s’organitza des de la coordinadora d’entitats i a la que el PDC hi participa des de totes les comissions. A la mostra d’entitats es van fer diferents activitats per tal de donar a conèixer el PDC al participants d’aquesta, tot demanant-los que era el que més els agradava del barri, i que podien aportar per millorar-lo. Amb els recull d’aquestes dades (que aportava punts molt interessants) la comissió de gent gran va voler fer una tornada als participants i convidar-los al Replà.

Continua…

Posted in Projectes Salut.


Factor Sec- Festival Artístic

FACTORSECAquest festival és una jornada dirigida als joves. En aquesta trobada se’ls intenta animar a que participin fent allò que més els agrada (cantar, ballar, contar acudits…), tot podent-ho compartir amb la resta del barri i alhora participant en un concurs. Pretén promoure la participació de tots els joves i entitats que realitzin activitats i animar a que s’organitzin per fer-ho.

Continua…

Posted in Projectes Infància Joventut.


Teatre Social

teatre1

Es tracta d’un taller de teatre adreçat a joves, amb la intenció que es coneguin i creïn xarxa. Alhora pretén treballar qüestions socials com pot ser la brutícia del barri, el soroll… amb els membres del taller. Poder crear consciencia i ser crítics davant el que passa al barri. Aquest taller finalitza amb la posada en escena del que han pogut aprendre.

Posted in Projectes Infància Joventut.


XIPS -Xarxa d’Inserció del Poble-sec

xips

La Xarxa XIPS és un projecte d’inserció sociolaboral que va nèixer impulsat per la Comissió Sociolaboral del Pla de Desenvolupament Comunitari Poble-sec el 2007. Té com a objectiu general complementar i potenciar els recursos sociolaborals del barri facilitant la inserció de les persones usuàries atesos per les entitats gestores del projecte: ATIMCA (Associació de Treballadors i Inmigrants Marroquins a Catalunya), Bona Voluntat en Acció i Poble-sec per a Tothom.

Continua…

Posted in Projectes Sociolaboral.
Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor