Salta al contingut


Els canvis viscuts al barri el darrers anys afecten la nostra salut

 

La Comissió de Salut del Pla Comunitari, juntament amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), realitzarà un rediagnòstic de salut en el marc del programa Barcelona Salut als Barris

El soroll, la brutícia o l’excés de pisos turístics són problemes que han sorgit al Poblesec als darrers anys i han afectat la salut de veïns i veïnes del barri. Tot i que no semblin a priori problemes pròpiament de salut són factors fonamentals que condicionen i determinen l’estat de salut de la població i la seva qualitat de vida. La Comissió de Salut del Pla Comunitari, juntament amb l’ASPB, pretén descriure aquesta nova realitat mitjançant la realització d’un diagnòstic de salut al marc del programa Barcelona Salut als Barris. Serà un procés participatiu, realitzat conjuntament per entitats i veïns i veïnes, on es revisarà el diagnòstic realitzat al barri en 2008.

El procés de diagnòstic es basa en un mètode participatiu que es caracteritza per la intervenció comunitària. L’ASPB, a partir dels registres disponibles de diferents fonts d’informació elabora una sèrie d’indicadors que determinen la salut de la població, l’estat de salut i la utilització de serveis sanitaris. Es complementa amb l’anàlisi de les percepcions de persones que treballen i/o viuen en el barri. Es realitzaran una sèrie d’entrevistes en profunditat a agents clau del barri i es duran a terme diversos grups focals amb veïns i veïnes en funció de les diferents edats. L’objectiu d’aquestes sessions grupals és que els veïns i les veïnes de totes les edats puguin opinar sobre els aspectes positius i negatius del barri que afecten a la seva salut.

 

El diagnòstic conclourà amb una jornada oberta (jornada de priorització) perquè totes les persones interessades del barri puguin votar aquelles qüestions que creuen més importants.  Des de la comissió de salut del Pla Comunitari esperem la col·laboració de tots el veïns i veïnes per enriquir el diagnòstic.

  Posted in Notícies.


  0 comentaris

  Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.  Una mica d'HTML...

  o, contesta a aquesta entrada via trackback.  Forma part de:
  És un projecte de:
  xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor