Salta al contingut


La Passejada Teatralitzada del Poble-sec!

Aquest Dijous 30 de Juny, a les 20.00 hores, es va realitzar la Passejada teatralitzada, formada pels actors i actrius que participen a la comissió de convivència del Pla Comunitari més la col·laboració de Jam Circus i l’associació Maraball. Durant el recorregut ens van remuntar al passat del barri del Poble –sec i ens van mostrar diferents moments importants de la història, que van viure els veïns i veïnes del barri.
El personatge Nicomedes Mendes “Fantasma del vergudo del Poble-sec” amb la seva doble vida: la del treball i la de la seva afició a l’art i al teatre, va ser l’encarregat de guiar la passejada.
A l’inici de l’obra, van representar als habitants de les barraques del barri, en l’escena del refugi al començament del S. XX , seguit per l’escena del discurs de la Pasionaria des d’un balcó del carrer Magalhaes i dels bombardejos durant la guerra, finalitzant amb un viatge al nostre present, ironitzant amb les problemàtiques actuals del barri com els sorolls, la netja dels carrers, les terraces del carrer Blai i l’arribada del turisme.
Va ser una passejada plena d’història i dades anecdòtiques del barri del Poble-sec, entre ells, la placa en homenatge a Francesc Boix ubicada a Carrer Margarit núm. 17, que és el lloc on va néixer l’any 1920 (Barcelona), sent un reconegut fotògraf, lluitador contra el feixisme i presoner a Mauthausen, per això és que a causa de la seva importància la biblioteca porta el seu nom.
La jornada finalment, va acabar amb un concert a Jam Circus, on totes i tots els espectadors van poder participar i acomiadar l’últim esdeveniment del Projecte Enbarri’art del mes de juny.

 

 

IMG_20160630_200740
IMG_20160630_202542 IMG_20160630_203319 IMG_20160630_203825

  Posted in Notícies.


  0 comentaris

  Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.  Una mica d'HTML...

  o, contesta a aquesta entrada via trackback.  Forma part de:
  És un projecte de:
  xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor