Salta al contingut


XIPS -Xarxa d’Inserció del Poble-sec

xips

La Xarxa XIPS és un projecte d’inserció sociolaboral que va nèixer impulsat per la Comissió Sociolaboral del Pla de Desenvolupament Comunitari Poble-sec el 2007. Té com a objectiu general complementar i potenciar els recursos sociolaborals del barri facilitant la inserció de les persones usuàries atesos per les entitats gestores del projecte: ATIMCA (Associació de Treballadors i Inmigrants Marroquins a Catalunya), Bona Voluntat en Acció i Poble-sec per a Tothom.

La Xarxa d’Inserció del Poble-sec (XIPS) surt amb la voluntat compartida i la unió de l’experiència i el treball de les tres entitats que la conformen amb la clara intenció d’emprendre i gestionar activitats que afavorissin la inserció/integració laboral de persones amb especials dificultats o vulnerabilitats.

XIPS és un servei professional d’intermediació laboral que té una doble finalitat:

-la inserció laboral del usuaris/usuàries que han realitzat un itinerari de capacitació sociolaboral en les diferents entitats, i que aquestes consideren que tenen la suficient competència ocupacional per accedir al mercat de treball i,

– per altra banda, donar resposta a les ofertes laborals del territori.

ATIMCA, Bona Voluntat en Acció i Poble-sec per a Tothom, cadascuna individualment i des dels seus propis valors i trets diferencials, treballen en l’itinerari d’inserció sociolaboral amb les persones que estan en procés de recerca activa de feina. En la fase de la prospecció, i des d’una vessant de cooperació, cada una d’elles deriva a XIPS als usuaris i usuàries amb els/les quals les entitats ja han treballat els aspectes sociolaborals bàsics i  ja estan preparats/preparades per afrontar el món laboral. S’inicia la recerca de feina des de XIPS paral·lela a la tasca de les entitats i es fa un seguiment conjunt entre les entitats i XIPS de cadascun dels usuaris.

  Posted in Projectes Sociolaboral.


  0 comentaris

  Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.  Una mica d'HTML...

  o, contesta a aquesta entrada via trackback.  Forma part de:
  És un projecte de:
  xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor