Salta al contingut


Baixem al carrer

BaixemalcarrerAl 2010 s’ha reiniciat el projecte impulsat pel Pla Comunitari Poble-sec que pretén pal·liar la situació d’aïllament que viu una part de la gent gran del barri, després de l’experiència positiva que va suposar la prova pilot posada en marxa l’any anterior i que alguns avis, fins i tot, la van qualificar de “somni”.

Hi ha moltes raons per ser voluntari del Baixem al Carrer, potser tantes com gent gran que viu aïllada i sense contacte amb l’entorn social i ambiental del barri: perquè pots oferir la teva companyia a persones que ho necessiten i que sense tu, no obtindrien aquest suport; perquè aprendràs moltes coses dels qui són font d’experiència vital i història viva; perquè et permetrà ser conscient de les diferents realitats socials que existeixen al teu voltant; perquè participaràs d’un projecte únic on rebràs tant com tu donaràs; però sobretot, perquè et sorprendrà l’enorme agraïment per part de qui pateix solitud dedicant-hi molt poc del teu temps.

Baixem al Carrer (abans Puja’m Baixa’m) consisteix en sortides periòdiques on hi participen professionals, persones voluntàries i gent gran del barri amb dificultats per sortir al carrer. Els responsables del projecte passen a recollir alguns avis que, per la seva mobilitat reduïda i les carències d’accessibilitat del seu edifici, no poden sortir sols al carrer i, malauradament, fa temps que no ho fan. Amb l’ajuda de transport especialitzat i amb cadires de rodes cedides per entitats del barri, es dirigeixen a espais característics del barri o de la muntanya de Montjuïc, on els hi espera l’equip de voluntaris per iniciar la passejada. Durant una hora, aproximadament, avis, voluntaris i responsables passegen, xerren i prenen un refrigeri. Alguns dels indrets visitats fins ara han estat els jardins del mirador de Miramar, el jardí botànic, i la Festa Major de Poble-sec.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per les Comissions de Salut i de Gent Gran del Pla Comunitari Poble-sec, al detectar l’alt índex d’envelliment i la manca d’accessibilitat i adaptació característics dels edificis del barri. A la prova pilot que es va dur a terme al 2009, es van constatar els beneficis per la salut, la relació social i el reencontre amb activitats i espais dels usuaris del projecte, alguns dels quals el van qualificar de “somni”.

Si vols participar a les sortides amb la gent gran del Poble-sec, pots adreçar-te a la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec (C/ Elkano 24, baixos), al telèfon 93 443 21 72 o al correu baixemalcarrer@yahoo.es.

Reportatge sobre Baixem al carrer al Telenotícies de TV3

  Posted in Projectes Gent Gran.


  0 comentaris

  Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.  Una mica d'HTML...

  o, contesta a aquesta entrada via trackback.  Forma part de:
  És un projecte de:
  xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor